Maria2 Comments

Rakennuslupa

Maria2 Comments
Rakennuslupa

Rakennuslupa!

Rakennuslupamme on lainvoimainen! Vihdoin.

Tämän koko projektin, sisäilmaongelmien – evakkoasumisen – muuttojen – epätoivon – pettymysten – tutkiskelun - etsimisen - ja vihdoin löytämisen, tähän pisteeseen saaminen on kestänyt meiltä vajaat kolme vuotta.

Lupapisteessä lukee nyt vihdoin ”Päätös annettu” ja tästä hetkestä eteenpäin, nyt kun tiedämme että hanke todella toteutuu, aiomme kirjoittaa blogia. Kaikesta kokemastamme ja kaikesta mitä olemme oppineet ja tulemme matkan varrella oppimaan.

Tämä blogi tulee rakentumaan paitsi talonrakennusprojektin ympärille myös luonnonmukaisen elämän ja kemikaalittoman arjen ympärille. Kotimme sijaitsee läntisellä Uudellamaalla maalaismaisemassa, johon tarkoituksemme on myös pikku hiljaa kasvattaa syötävää metsäpuutarhaa. 

Tulemme kertomaan miten selvisimme sisäilmarumbasta ja toivottomuudesta ja miten hoidimme itseämme tuona aikana, mistä saada apua kun toivottomuus iskee. Jaamme vinkkejä siitä miten lähteä liikkeelle talonrakennusprojektissa.

Ja miten tehdä talo joka on sisäilmaltaan varmasti hyvä. Se onkin ollut pidempiaikainen projekti, johon olemme käyttäneet satoja tunteja itseopiskelua, käyneet seminaareissa, sattuneet mutkien kautta tapaamaan hyviä tyyppejä ja haastatelleet alan asiantuntijoita.

Pikkuhiljaa on muodostunut käsitys siitä mitä kulmakiviä terveessä rakentamisessa on. Perheen rakennusinsinööri on joutunut kääntämään jo opitut asiat nurinkurin ja tutkailemaan eri kanteilta mitä on oikeasti hyvä rakentaminen ja mikä ei. 

Tervetuloa matkalle, jossa terve pieni hirsikoti hirsi hirreltä rakentuu, jossa unelma terveestä kodista vihdoin toteutuu vuosien sisäilmaoireilun jälkeen.